– Očuvanje mentalnog zdravlja

Očuvanje mentalnog zdravlja

Dana 1. veljače 2022. godine Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Tomislav Tomašević javno je predstavio pokretanje web portala Grada Zagreba o mentalnom zdravlju.

Uzimajući u obzir svakodnevni porast rizičnih čimbenika, ali i činjenicu da su poremećaji mentalnog zdravlja u porastu, skrb o mentalnom zdravlju jedan je od prioriteta u radu i djelovanju Grada Zagreba. Potreba za unaprjeđenjem dostupnosti i kvalitete usluga u području mentalnog zdravlja dodatno se ukazala tijekom COVID-19 pandemije i potresa koji su pogodili grad Zagreb, a s ciljem zaštite mentalnog zdravlja građana grada Zagreba.

Na tragu toga da Grad Zagreb bude mjesto okupljanja svih ideja i projekata, izrađen je web portal koji služi kao centralno mjesto informiranja građana o mentalnom zdravlju i dostupnim oblicima podrške.

Ovim web portalom objedinjeni su projekti Grada Zagreba i gradskih zdravstvenih ustanova na jednom mjestu te će se njime brojni projekti, koji se financiraju iz Proračuna Grada Zagreba u području zaštite mentalnog zdravlja, učiniti vidljivijima za šire skupine građana.

Pozivamo vas da uživate u virtualnoj šetnji vrlo korisnim i vrijednim sadržajima ovoga portala:

https://mentalnozdravlje.zagreb.hr/ .

Više o predstavljanju web portala “Mentalno zdravlje grada Zagreba” molimo pročitajte ovdje:

https://www.zagreb.hr/predstavljen-web-portal-mentalno-zdravlje-grada-za/177041 .

Plakat: Kako si danas? Tu sam kada me trebaš

Plakat: Kako si danas? Tu sam kada me trebaš

 

Back to top