– Blog

Očuvanje mentalnog zdravlja

Dana 1. veljače 2022. godine Gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Tomislav Tomašević javno je predstavio pokretanje web portala Grada Zagreba o mentalnom zdravlju.
Uzimajući u obzir svakodnevni porast rizičnih čimbenika, ali i činjenicu da su poremećaji mentalnog zdravlja u porastu, skrb o mentalnom zdravlju jedan je od prioriteta u radu i djelovanju Grada Zagreba. Potreba za unaprjeđenjem …

HODALICA KROZ LAŽNE VIJESTI - TONINO PICULA - ZASTUPNIK U EUROPSKOM PARLAMENTU - S&D

U godini pandemije COVID-19, prvenstveno u lockdownu kada su, kao i brojne druge ustanove, domovi za starije bili zatvoreni pažnja korisnika bila je usmjerena prema modernim tehnologijama više nego inače. Naravno, ne vladaju svi korisnici jednako informatičkim vještinama pa mnogo lakše upadaju u zamku lažnih vijesti i postaju cyber žrtve.
Lažne vijesti nisu nova pojava, ali …

Gerontološki tulum

U svijetlu pandemijom nametnutog nam “novog normalnog”, i Gerontološki tulum se u 2020. godini preselio u virtualni svijet, stoga ove godine mrežno obilježavamo trideseti Međunarodni dan straijih osoba.

 

 

 

 

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: …

Senior dan

Jutros je u okviru Europskog tjedna sporta za građane starije dobi organizirano vježbanje povodom Senior dana. Senior dan obilježen je u Domu za starije osobe Peščenica u Zagrebu gdje je pedesetak korisnika i deset djelatnika Doma vježbalo uz vodstvo troje trenera s Fitnes učilišta.
U jutarnjim satima korisnici su, pridržavajući se svih epidemioloških mjera i preporuka …

Back to top